Ana içeriğe atla

Sıvı Organik Domates Gübresi ile Lezzetli Asma Olgunlaşmış Organik Domates Nasıl Yetiştirilir"

Sıvı Organik Domates Gübresi ile Lezzetli Asma Olgunlaştırılmış Organik Domates Nasıl Yetiştirilir"

Doğal organik domates gübresi ile büyük kırmızı sulu domates salkımları yetiştirmek kolaydır.

En sevdiğim yaz mevsimi bahçe etkinliği, bahçeye geri dönmek ve domates kümelerini ve kümelerini güzel bir tam olgun kırmızı olmaktan sadece bir veya iki gün uzakta görmek ve doğal domates gübresi de dahil olmak üzere onları yetiştirmek için tam olarak neyin kullanıldığını bilmek.


Çok lezzetli bahçe taze domateslerinin olgunlaştığı, sepetleri doldurmanız ve onları dağıtmanız gereken yaz günlerini seviyorum, çünkü gelecek yıl için yiyecek ve konserve için yeterince var.


Ama bu her zaman böyle değildi. Domates bitkilerini zar zor büyütebildiğim zamanları hatırlıyorum. Ve onları büyüttüğümde olgunlaşmayacaklardı ya da çiçek çürümesi trajik bir şekilde domateslerimi alacaktı.


Doğru doğal domates gübresini bulmam ve büyük, sulu ve bol domates yetiştirmenin birkaç basit sırrını bilmem gerekiyordu.

Büyük Sulu Domateslerin 1 Numaralı Sırrı

Bunu hayal edin... Ailenizi, arkadaşlarınızı ve komşularınızı tamamen doğal, bahçe taze, mağazada benzeri olmayan, bahçenizden sulu organik domateslerle beslemek için tamamen doğal domates gübresi ile en iyi domateslerden salkımlar ve salkımlar üretiyorsunuz.

Bitkiler o kadar büyük ve meyve yüklüydü ki, onları tutmak için bir iskelenin yerleştirilmesi gerekiyordu.

Her zamankinden daha fazla domates


"...normalde en azından temmuzun son haftasına veya ağustosun ilk haftasına kadar hiç olgun domatesim yok. Bugün 24 Haziran: Asmalarımdan kiraz domates yiyorum ve daha çok domatesim var, daha önce yetiştirebildiğim her şeyden daha gelişmiş. Bu domatesleri yetiştirmek için kullandığım yöntemde Doğal Gübrenizi kullanmak dışında hiçbir şeyi değiştirmedim."


Richard Gould, Yatırım Danışmanı ve Home Gardner

Domates Bitkileri 6 Metreden Fazla Büyüdü ve Boyutları İki Katına Çıktı


"...Bahçenin yarısını Doğal Organik Gübrenizle, diğer yarısını da normal ticari gübremle gübreledim. Sonuçlar kesinlikle harikaydı. Bitki başına genellikle üç veya dört biber veren yeşil biber bitkileri sekiz taneye kadar üretiyordu. ve bitki başına dokuz biber ve meyvenin boyutunu en az üçte bir oranında artırmıştı Normal olarak 3 ila 4 fit yüksekliğe kadar büyüyecek olan domates bitkileri 6 fitten fazlaydı, normal boyutlarının iki katına çıktı ve daha sonra üzerinde iri ve daha iyi meyve bulunan Doğal Gübresiz gübrelenmiş bitkilerin en az iki katı domates üretti."


Toby E. Marcovich, Avukat ve Ev Gardner

Mucize Gro'dan Daha İyi Büyür


"...üç domates bitkisiyle deney yapan Washington, D.C.'li bir bahçıvanla çalıştı. Biri gübre almadı, biri Miracle Gro aldı ve birine Doğal Gübremiz verildi. Gübre almayan bitki 3 metre boyundaydı. Bitki Miracle Gro'yu alan bitki biraz daha uzundu. Doğal Gübrenizi alan bitki 4 metreden uzundu. Bitki yapraklarla doluydu ve meyve üretimi büyük ölçüde arttı."


Gerry Reid

Iowa Jumbo Domates Yarışmasında Birincilik Kazandı


"İyi bir tada sahip olağanüstü bir domates verimi elde ettim ve 1992 Iowa Eyalet Fuarı'ndaki Jumbo Domates Yarışması'na katıldım. Domates 2,75 poundu aşan bir ağırlığa sahipti ve Birinciliği kazandı."


Bob Davenport, Usta Bahçıvan

Her Asmada %30 Daha Fazla Domates


"Tavsiyelerimi diktikten yaklaşık on beş gün sonra 10 dönüm domatesime tavsiye ettiğiniz gübre karışımını su ile püskürttüm. Daha sonra domateslerim ilk çiçeklerini gösterdiğinde önerilen karışımla tekrar ilaçladım. Sonuç yaklaşık %30 ila %40 oldu. her asmada daha fazla domates. Şu anda 10 dönümlük arazimi çok iyi sonuçlarla hasat ediyorum. Domatesler, granül gübre kullanarak önceki yıllarda sahip olduğumdan çok daha büyük."


Dan Shisko - Organik Ürünler

Et Verimi Olan Devasa Domates Bitkileri Yetiştirmeye Geldiğinde...

Birincil gübre kaynağınız olarak iyi bir kompostlama sistemini yenemezsiniz ve işte nedeni:


çünkü kompost, temel besin maddelerini toprağınıza geri dönüştürmenin yanı sıra, tüm besin maddelerini domates bitkileri için kullanılabilir hale getirmek için toprakta simbiyotik olarak çalışan sağlıklı bir mikrop dengesi sağlar.


Büyük farkı yaratan mikroplardır...


Ve üretken miktarda iyi mikroplarla ilgili bir diğer harika şey de... onlar bahçenize daha fazla solucan çeken lezzetli solucan yiyecekleridir.


Solucanlar Domates Bahçenizin Başına Gelen En Büyük Şeydir...

Solucanlar, bahçeniz için organik gübre boşaltma oluğu ile gelen küçük rototiller gibidir... bu nedenle, bu küçük işçiler bahçe toprağınızı hiç durmadan işleyip işlerken siz ücretsiz gübre alırsınız.


Solucanların sağlıklı bir bahçenin işareti olduğunu ve bahçede kürek kullanırken solucanları gördüğünüzde onlara zarar vermemeniz gerektiğini dedemin bahçesinde çalışırken küçük yaşta öğrendim.


Aslında biz büyük çocuklar her zamanBahçenin dışında bir solucan bulursam Büyükbabam bizi domates ve sebzelerin yanına göndermemiz için geri gönderirdi.


Lütfen Solucanlarınızı Kimyasal Gübrelerle Öldürmeyin

Peki solucanlar toprağa eklenen kimyasallar hakkında ne düşünüyor? Dost solucanlarınızın küçük bir yığınının üzerine kimyasal gübre döktüğünüzü ve onlara ne olacağını görebildiğinizi hayal edebiliyor musunuz?


Zavallı küçük adamlar çok rahatsız olurdu ve kimyasal gübre bahçe dünyalarına yayılırsa, mikrop gıda kaynakları öldürülürdü.


Gübre torbalarının yanlarındaki uyarılar, insanlara ve evcil hayvanlara taze gübrelenmiş alanlardan uzak durmaları talimatını verir... İnsanlara ve köpeklere zararlıysa solucan uyarısı da olmalı!


Kimyasallar solucanlar için iyi değildir ve toprağı sterilize eder ve solucanların yediği mikropları öldürür. Sayıları azaltır ve sürekli uygulama ile toprağınızdaki doğal ekosistem kapanacak ve vasat sonuçlar elde etmek için kimyasal uygulamanıza bağımlı hale gelecektir...


Besin kaynaklarını, toprak mikroplarını büyüterek solucan popülasyonunu büyütmemiz gerekiyor.


Ya Kompost Yığınım Yoksa?

Kompostlama, başlamak için bir güçlük olabilir ve nerede yaşadığınıza bağlı olarak, bir kompost yığınını korumak, yaşam düzenlemelerinize uymayabilir. Kompost olmadan, bahçe domateslerinizin gelişebilmesi için toprak mikrobiyal aktivitesini artırmak hala çok önemlidir.


Burası, yosunlu iyi bir balık emülsiyonunun yardımcı olabileceği yerdir. Testler, toprak mikrop aktivitesinin sadece iki hafta içinde önceki test edilen seviyelere göre %2000'in üzerinde arttığını göstermiştir. Bu nedenle, seyreltik bir balık emülsiyonu ve yosun gübresi (karışımdaki melas dokunuşuyla) solüsyonunu uyguladıktan iki hafta sonra, bahçe toprağınızdaki mikrop aktivitesini ateşlersiniz. Demek istediğim, toprağınızdaki aktif mikropların sayısı çatıdan fırlıyor!


Bu da, domatesler için ideal yetiştirme ortamını doğal olarak yaratmak için bahçe toprağınızda durmaksızın çalışan büyük solucan popülasyonlarını kendine çeker.


Bu nedenle, solucanları çekmek için toprak mikrobiyal aktivitesinin artmasını sağlamak için, sulama varilinize galon başına sadece 2 oz'da biraz balık emülsiyonu ekleyin ve domates bitkilerinizin etrafındaki toprağa uygulayın. Büyük faydalar görmek için bunu büyüme mevsimi boyunca sadece birkaç kez yapmanız gerekir.


Bunu ilk ektiğinizde, bitkiler ilk çiçek açtığında, sonra da meyveler yerleştiğinde yapın.


Domates Bitkilerinin Devasa Yayılan Kök Sistemi Vardır - Onları Öldürmemeye Dikkat Edin

Domatesler, olgun bir bitkiden dokuz metreye kadar uzayacak ayrıntılı bir kök sistemine sahiptir. Bu nedenle bahçede domates bitkilerinin çevresinde ekim yapılmaması önemlidir. Herhangi bir ekim, aslında domates bitkisinin kök sistemine zarar verir ve bitkiyi strese sokar! En iyi domates meyvelerini elde etmek ve en yüksek verimi elde etmek için bitkiye ve köklere verilen zararı en aza indirmemiz ve domates bitkilerini rekor büyüme sağlamak için stresten uzak tutmamız gerekir.


Evet, domates bitkileri strese girer... köklerinin kesilmesini veya sıkıştırılmasını sevmezler, buz gibi soğuk suyu sevmezler ve sularında kloru sevmezler!


Domates kök sisteminin bitki çevresinde yayılma şeklinden dolayı, balık emülsiyonunun bitkinin gövdesi etrafında 3 ft'lik bir daire içinde bahçe yüzeyine uygulanması bitkiye "gıda" almanın en iyi yoludur.


Dünyanın en uzun domates bitkisi, 28 ft boyunda zirveye ulaşan bir kiraz domates bitkisiydi! Bu devasa ve üretken domates bitkilerini yetiştiren kişi, domates bitkisini çevreleyen toprağın üzerine ince bir kompost tabakasının nasıl uygulanacağını anladı. Dünya rekoru büyümesine ulaşmak için çeşitli stratejilerini mükemmelleştirmesi 5 yılını aldı.


Bu nedenle, kompost yığınını iki gün boyunca en az 160F'ye ısıtan inek gübresi içeren kendi kompostunuz varsa veya yoksa, o zaman daha kolay yolu seçip hemen sipariş verdikten sonra sıvı organik domates gübresi uygulamak isteyebilirsiniz.


Garip bir şekilde bu organik gübre Atlantik Menhaden balığından yapılır ve Menhaden "gübre veren" anlamına gelir. Bu nedenle, domateslerinizi iyileştirdiği kanıtlanmış Atlantik balık gübresidir.




Gelecek Yıla Kadar Domates Bitkilerinizi Kompostlamayın veya Domateslerinizi Bahçede Bırakmayın

Domates yanıklığı veya diğer domates hastalıklarıyla ilgili herhangi bir sorununuz varsa, bu feci sorunların çoğunun toprakta yaşayan mantarlardan geldiğini öğrenmiş olabilirsiniz.


Herhangi bir hastalık belirtisi gösteren bir domates bitkiniz varsa, bitkileri sezon sonunda bahçenizden uzak bir yere atmanız yeterlidir. Rüzgar, mantar sporlarını bahçe toprağınıza üfleyebilir ve yıl sonunda bahçenizde bırakılan hastalıklı bitkiler veya domatesler, hastalıkları bir sonraki büyüme mevsiminize yayar.


Yağmur yağdığında veya suladığınızda toprağın bitkilere sıçramaması için yeni domates bitkilerinizin etrafındaki toprağı örtmeniz çok çok önemlidir. Bunu yapmak, tüm toprak kaynaklı domates hastalıklarının bitkilerinize bulaşmasını önler.


Yapması basit ve çok etkilidir.


Bu ayrıca önceki yıllardan gelen hastalıkları öldürmek için domates kafeslerinizdeki herhangi bir bitki örtüsünü bir ot yakıcı ile yakmak iyi bir fikirdir (bunu onları kullanmadan önce yapın)


Lütfen Domateslerinizde Şehir Suyu Kullanmayın

Kimya endüstrisi, her şeye kadir "N-P-K"ya tapınmayı teşvik etmek için harika bir iş çıkardı. Ana fikir şu ki, toprak analizinizi yapabilir, hangi NPK oranını eklemeniz gerektiğini belirleyebilir, kimyasallar uygulayabilir ve parmaklarınızı çarparak güzel havalar umabilirsiniz. Bir problem, bu tuz bazlı kimyasal gübrelerin toprakta şelat oluşturmaması ve gübrenin %95'inin akıp gitmesidir.


Ve...


Asıl büyük sorun, bu kimyasalların toprağınızdaki faydalı bakterileri öldürmesidir. Yıldızların büyümesini ve verimini artıran mikroplar, her kimyasal uygulamada doğal olarak yok edilir.


Kimya endüstrisi, toprağınızdaki bakterilerin önemini örtbas etme konusunda harika bir iş çıkarıyor ve hepimizi, bilmeniz gereken tek şeyin N-P-K adlı üç küçük sayı olduğuna ve bunun tamamen yanlış (ve hatta uzun vadeli tehlikeli) olduğuna inanmaya yönlendiriyor. ).


Peki şehir suyunun nesi yanlış? Sudaki sizi hasta edebilecek tüm küçük böcekleri öldürmek için yoğun bir şekilde klorlanmıştır... ama klor toprağınızdaki böcekleri de öldürür! Şehir suyunuz varsa, muhtemelen yoğun florürlüdür. Aslında şehir suyunu kullanarak toprağınızda florür biriktireceksiniz.


Şehir suyu insanlarda su kaynaklı hastalıkları önlemek için sterilize edilir, ancak şehir suyu bahçenizdeki toprağı da sterilize eder!


Kesinlikle şehir suyu kullanmak zorundaysanız, suyunuzu ağzı açık bir fıçı veya kovaya doldurun ve en az bir gün bekletin. Bu, suyun ısınmasını ve çok fazla klorun buharlaşmasını sağlar.


Hiç altın balığınız varsa, muhtemelen bu tekniğe aşinasınızdır. Balığı yerleştirmeden bir gün önce musluk suyunu bekletmelisiniz çünkü bu balıkları klorla zehirleyecektir.


Domates Suyu Kullanırsanız En İyisi...

mümkünse bir yağmur fıçısı veya gölet suyu. Kuyu suyunuz da harikaysa, ancak bir fıçıya veya kovaya pompaladığınızdan emin olun ve domateslerinizi sulamadan önce ısınmasına izin verin.


Bitkiler, tıpkı insanlar gibi strese girer ve ne kadar az strese neden olursanız, domateslerinizin gelişme olasılığı o kadar artar! Bahçe bitkilerinizi soğuk suyla sulamayın.


Blossom End Rot Nasıl Çözülür?

Hiç büyük bir domates standınız oldu mu, sadece olgunlaştıklarında domatesin kıçında büyüyen karanlık bir nokta olduğunu fark etmek için geldiler mi... evet, korkunç çiçek ucu çürür. Neyse ki bu önlemek için çok basit bir durumdur.


Aksi takdirde mükemmel bir domates mahvolur...


Çiçeğin uç çürümesi aslında domates bitkisinin gelecekteki domates büyümesi için düzeltebileceğiniz bir kalsiyum eksikliğine sahip olduğu anlamına gelir.


Bu sorun, domates bitkisi üzerinde ek stres oluşturan düzensiz ve düzensiz sulama ile daha da kötüleşir. Doğrudan güneşin aşırı ısınmasını ve toprağı kurutmasını önlemek için toprağın üstüne biraz saman malç koyduğunuzdan emin olun.


Saman, toprağın nemi muhafaza etmesine ve domates bitkilerine su tedarikini sürdürmesine ve hatta dışarıda tutmasına yardımcı olacaktır.


Kalsiyum eksikliğini gidermek için, bir sonraki büyüme mevsiminden önce her 1000 metrekarelik domates bahçesi toprağı için bir litre sıvı kemik unu 0-12-0 ekleyin.




Çatlayan Domatesler İçin Basit Bir Çözüm!

Kendiliğinden patlamış bir domates bulduğumda, önce içine herhangi bir yaratık girip girmediğini kontrol ediyorum. Kırmızı karıncaları döversem, genellikle hemen hasat eder ve domatesi güvenli bir yere getiririm. Oradan aile şefi ne zaman ve nerede kullanılacağına karar verir.


Sebebin basit çözümünü bildiğim için artık bölünmüş domateslerle nadiren uğraşmak zorunda kalıyorum.


Domatesler, diğer birçok bitki gibi, kuraklıkla strese girdiklerinde fazla suyu müsait olduğunda hızla almaya eğilimlidirler.


Bu nedenle, domates bahçesi toprağınızın çok kurumasına izin verirseniz, onları yoğun bir şekilde sularsınız, domates bitkileri suyu o kadar agresif bir şekilde alır ki kendi meyvelerini açarlar.


Yine bu, malç kullanılarak basitçe giderilir. Malç, toprağı doğrudan güneş ışığının kurutma ve aşırı ısınma etkilerinden korur. Toprağı nemli tutmak (ıslak değil) için haftada birkaç kez nazik sulama, gövdeden yayılan radyal domates çatlaklarına karşı en iyi korumanızdır.


Olabilecek en kötü şey, domates toprağınızın kurumasına izin vermeniz ve ardından sağanak bir yağmur yağması... o zaman sorun yaşamanız neredeyse garanti. Doğayı kontrol edemeyiz, ancak toprağı korumak için güzel bir saman örtüsü ile tutarlı ve eşit bir sulama programına sahip olarak, yoğun ve sürekli yağışlardan kurtulma şansına sahip olmak için kendimizi ayarlayabiliriz.


Bahçe Toprağınızı Domates Bitkilerinizden Uzak Tutun veya Zarar Görün

Domates bitkilerinizin etrafındaki toprağınızı kapalı tutmak istediğinizi tekrar belirtmekte fayda var. Yağmur yağdığında veya bahçeyi suladığınızda toprağın bitkilere sıçramasını önleyebilirseniz, sağlıklı hastalıktan kurtulma şansınız çok daha yüksektir.

domates.


Domates hastalığına neden olan tüm küçük mantarların toprakta asılı olduğunu unutmayın... bitkilere ulaşamazlarsa sorun yaratamazlar.


Bitkilerin toprağını muhafaza etmek, domates bitkisinin gelip tüm domates bahçenizi mahvetmesini önlemenin en etkili yoludur.


Adım Adım Domates Gübresi ile Harika Domatesler Nasıl Yetiştirilir

Nakil:


2-3 fit aralıklarla, 8-12 inç derinliğinde ve 3-6 fit sıra aralığıyla delikler kazın (kazıklı bitkiler için birbirine daha yakın)


1) Gövdedeki en üstteki iki veya üç yaprak hariç hepsini çimdikleyin


2) Sapın çoğunu gömen bu yaprakları deliğe yerleştirin. Gömülü gövde kökleri gönderir ve bu bitkinin daha erken üretilmesine yardımcı olur.


3) Toprak sığ ise, ucu hafifçe yukarı gelecek şekilde yatay olarak dikin.


Gübreleme


1) Sonbaharda veya erken ilkbaharda (yaklaşık 2 inç) bir kompost tabakasına kadar. Nakil sırasında delikleri doldurmak için 2: 1 toprak/kompost kullanın.


2) İki ons 4-3-3 domates gübresini bir galon su ile karıştırın ve ekimden önce deliğin altını ıslatın: ekimden hemen sonra bitkileri aynı çayla sulayın.


3) En yüksek verim için ekim sırasında 4-3-3 Gübre, iki ons 0-12-0 kemik unu ve bir ons 0-0-8 kullanın.


4) Daha serin geceler başlarken, ilk çiçeklenme, tam çiçeklenme ve meyve tutumu sırasında Gübre çayı serpin.




Arkansas'ın Küçük Kasabasındaki Bir Adam Nasıl Dünya Rekoru Kiraz Domates Bitkisini 27' 8" Uzunluğa Ulaştırdı?

Yaklaşık 28 ft boyunda dünyanın en uzun kiraz domates bitkisi rekorunu kıran beyefendinin, sadece dört domates bitkisinden 1300 libre domates üretmek için dünya rekorunu kırdığını biliyor muydunuz? Muazzam domates bitkilerinin sırrının kompost kullanmak olduğunu itiraf etti.


Genel domates yetiştirme stratejisinin mükemmelleşmesinin 5 yıl sürdüğünü itiraf etti, ancak o kadar basitti ki, rekor domates bitkilerini yetiştirme yöntemine kimse inanmazdı.


Aslında, muhtemelen dünya şampiyonu rakiplerine rekor domatesleri tam olarak nasıl yetiştirdiğini, rekorunu kıracaklarından korkmadan söyleyebilirdi çünkü herkes, verimli etli lezzetli domatesler yetiştirmek için paylaşmadığı bir "mucize gizli formülü" olması gerektiğini düşünüyor. .


Hatta üniversite profesörlerine, domates yetiştirmek için tam ve eksiksiz sistemini anlatmış olmasına rağmen, onu "sırrını" açıklamaya zorlamak için onu korkutmaya çalıştılar.


Sadece 4 Bitkiden 1300 lb Domates Almak İçin Hangi Gübreyi Kullandı?

Rekor üretime sahip dev domates bitkilerinin bazı özel kimyasal karışımlar eklenmeden elde edilebileceğine kimse inanmazdı. Pekala, dünyanın kimyasal N-P-K tapanları, kompostla ve faydalı toprak mikroplarınızın büyümesini teşvik ederek doğal olarak neler başarabileceğinize inanamıyorlar.


Herhangi bir sırrı olmadığını söylemesine rağmen, kompostunu "gizli sos" olarak görüyorum. Belirli miktarlarda farklı bileşenlere ve kompost yığınlarının ısınmasını ve nemli kalmasını (ıslak değil) sağlamak için basit yöntemleri vardı.


ve inek gübresi içeren kompost tarifini "ısıtmak" için paylaştı. Bu kelimenin tam anlamıyla yeşil kudzu yapraklarını ve diğer maddeleri inek gübresiyle karıştıracağı ve birkaç gün en az 160 Fahrenheit'e kadar ısınmasına izin vereceği anlamına gelir.


Özel Kompost Karışımı Neden Bu Kadar İyi Çalıştı?

Peki kompost kullanmak kadar basitse, o zaman bu tam olarak nasıl çalışır?


Basit cevap, doğanın besinleri toprağa geri dönüştürmeye yönelik doğal sürecini yürütmesine izin verdiğinizde, devasa domatesler yetiştirme fırsatı yaratırsınız. Toprak mikroplarının devreye girdiği yer burasıdır...


Topraktaki veya kompost yığınındaki ölü organik maddeleri yiyip bitkiler için besin salgılayan topraktaki faydalı mikroplardır.


Hatta bazı yararlı mikroplar, diğer yararlı olmayan mikropları da yer ve bunları bitki besine dönüştürür.


Bir Yüksük Toprakta Milyarlarca Toprak Mikrobu Bulundu

Bir yüksük dolusu sağlıklı toprağın mantarlar, bakteriler, aktinomisetler ve algler dahil birkaç milyar mikrop içerdiğini biliyor muydunuz? İyi mikropların dengesi olumlu yönde değiştiğinde ve bu küçük adamlar iyi beslendiğinde, domatesleriniz de çok iyi beslenir, bu da harika lezzetli domatesler ve daha fazlasını elde ettiğiniz anlamına gelir.


Bu toprak mikropları her gün ağırlıklarını humusta üretirler ve bu da domates bitkilerinizin kökleri için biyolojik olarak en uygun besin kaynaklarını hazır hale getirir. Ne kadar faydalı mikroplar, domates bitkinizin büyümesi o kadar iyi olur ve o kadar çok domates alırsınız (tadı da daha iyidir).


Yararlı Toprak Mikropları Doğal Azotu Bahçenize ÜCRETSİZ Koyar

Toprak mikroplarınız ayrıca, bitkilerin kolayca kullanabileceği moleküler formlara dönüm başına 100 libre nitrojeni sabitler.


Bu, topraktaki mikropların doğal ekosistemine zarar veren azotun yaygın kimyasal versiyonunun, yani amonyum nitratın yayılmasından çok farklıdır. Aslında araştırmalar, yüksek analizli kimyasal gübrelerin yüzde 96'ya kadarının bitkiler tarafından bile alınmadığını göstermiştir. Bu, kimyasal gübrenin %96'sı anlamına gelir.

büyük bir atık ve çevreye zarar veren bir meydan okuma olarak sona erer.


Yani bitkiler kimyasalları bile kullanmıyorlar ve yardımcı olması gereken kimyasallar aslında topraktaki iyi mikropları öldürüyor, bunlar da domates bitkilerini besleyen humus ve solucan besini yapıyor. Kimyasallar sadece kötü değil, iki kat kötü. Toprak mikroplarınız yok edildiğinden bahçeniz tamamen kimyasal gübrelere bağımlı hale gelecektir.


Mikropları Besleyin ve Domateslerinizi Besleyin

Öte yandan, artan faydalı mikrop seviyeleri ile harici gübre ihtiyacınız ortadan kalkar. Sadece mikroplarınızı yemeyi sevdikleri şeyleri, kompost yığınınızdaki organik maddeleri beslemeniz gerekiyor.


Ve burası solucanların oynamaya geldiği yer. Solucanlar mikrop yemeyi sever ve bu sizin için iyidir çünkü faydalı mikroplarınızı arttırırsanız solucanlar için daha fazla yiyecek yaratırsınız ve bu da daha fazla solucanı çeker.


Solucanlar, toprağınızı esnek tutan doğal rototillerlerdir ve solucan dökümü adı verilen çok lezzetli bir bitki besini bırakırlar.


Daha Fazla Mikrop = Daha Fazla Solucan = Dev Domates Bitkileri

Sağlıklı toprakta solucanların günde dönüm başına 700 libre solucan gübresi üreteceğini biliyor muydunuz? Vay! Toprak mikroplarınızı neden korumak ve dostlarımızı solucanları iyi besleyip mutlu etmek istediğinizi görebiliyor musunuz?


Toprağınızı korumanın anahtarı burada, domates bahçenize kimyasallar veya klorlu şehir suyu uygularsanız, faydalı mikroplarınızı çok iyi öldürüyor ve solucanları uzaklaştırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle endüstriyel kimyasallar bahçeniz için uzun vadede felakettir.


Öte yandan toprağınızdaki mikropları ve solucanları beslemek ve çoğaltmak, bir düğmeyi çevirmek ve toprağınızın doğal domates üretim kabiliyetini “açmak” gibidir.


Bu yeraltı ekosistemine zarar verecek her şey, daha zayıf domates bitkilerine eşit olacaktır ve yeraltı ekosistemini geliştirmek için yaptığınız her şey, devasa üretken domates bitkilerini teşvik eder. Öyleyse, toprak anahtarınızı "açık" konuma getirelim ve gerçekten biraz domates yetiştirelim.


Balık Emülsiyonlu Gübre Düğmeyi Çeviriyor ve Domates Üretiminizi "AÇIK" hale getiriyor


Balık emülsiyonlu gübremizin sırrı budur... Toprağınızdaki anahtarı "açık" konumuna getirir ve toprağınızdaki faydalı mikrobiyal aktiviteyi hızlandırır. Ancak tüm doğal gübreler bunu yapmaz… o yüzden dinleyin.


Bir doğal gübre tarifi hazırladığınızda, her bir bileşene ve toprağın mikrobiyal ortamına ne yaptığına bakmanız gerekir.


Balık, yosun, humatlar ve mısır glüteni unu gibi düşük seviyelerde doğal besinlerin uygulanması, mikropların ve solucanların çoğalmasını uyarır. Ben buna toprağınızdaki mikrobiyal aktivite patlaması "ateş fırtınası" diyorum. Mikroplar ve solucanlar, domates bitkilerinin oranlarını kaydetmek için büyümesi gereken tüm ham toprak bileşenlerini oluşturur.




Balık Gübresi Uygulandıktan İki Hafta Sonra Toprak Mikropları %2000 Artıyor

Balık emülsiyonu yosun karışımımızı uygulamak test edilmiştir ve toprak mikrobiyal sayısını iki haftada %2000'in üzerinde artırır.


Toprağınızdaki bu küçük işçiler her gün ağırlıklarını humusta üretirler. Daha fazla mikropunuz olduğu için toprağınızda her gün %2000 daha fazla humus üretilir ve bu da domateslerinizi pratik olarak dikey büyümeye zorlamak için %2000 daha fazla domates yemi demektir.


Dünya rekoru kıran domates bitkilerinin neden kimyasallar olmadan (toprak mikroplarını öldüren) statülerine kavuştuğunu, bunun yerine toprağınızda halihazırda gerçekleşmekte olan şaşırtıcı doğal sürece odaklandığını görebiliyor musunuz?


Toprağınızdaki bu doğal döngü, balık emülsiyonlu domates gübremiz kullanılarak hızlandırılır. Topraktaki canlılar çoğaldıkça, besinleri salgılarlar ve ölürler veya tüketilirler, sindirilirler ve diğer organizmalar tarafından atılırlar ve domates bitkilerinizin ihtiyaç duyduğu kadar daha fazla besin salgılarlar.


Düğmeyi çevirerek ve toprağınızı açarak bitkilerinizin etkileyici potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olursunuz.


Domateslerinizin etrafına biraz gübre serpmenin ve dev domateslerin ortaya çıkmasının kolay olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu gerçeklerden daha fazla olamaz.


Dikkat... Doğal Gübreler Eşit Oluşmaz

Pek çok şirketin tavuk pisliğini ve diğer hayvan pisliklerini kürekle poşetlere doldurup bunları domatesleriniz için doğal ve hatta organik gübre olarak satmaya devam ettiğini görüyorsunuz. Şimdi bu ürünlerin birçoğunun belirli tarımsal kullanımlar için yeri var, ancak ne yazık ki şüphe etmeyen domates bahçesi için bu ürünler balık, yosun, humat ve mısır glüten unu ile formüle edilmiş bir domates gübresi gibi toprak aktivitesini teşvik etmiyor.


Aslında bu diğer ürünlerden bazıları yarardan çok zarara yol açacaktır. Kendiniz görmek için birkaç farklı gübre tenceresinde bazı bitkilere başlamanızı önerdim. Daha fazlası her zaman daha iyi değildir ve domateslerinizi ilk günden mahvedebilir.


Ve balık bazlı ama yosun içermeyen, melas ve test ettiğimiz diğer temel bileşenlere sahip olmayan diğer gübre ürünleri de var. Diğer malzemelerimiz balık emülsiyonu ba ile birlikte çalışır.

domates bahçenizdeki toprağı olumlu bir şekilde harekete geçirmek için.


Gübremiz ile diğerleri arasındaki göze çarpan fark, formülasyonumuzun sadece "formüle edilmiş" olmasıdır. Gübreyi basitçe bir torbaya atıp buna gübre demiyoruz. Ve dünyanın dört bir yanından gelen balıkları öylece öğütüp buna balık emülsiyonu demiyoruz.


Formülümüz, domates ve diğer favori sebzelerinizi yetiştirmek için özenle ve titizlikle formüle edilmiştir. Doğal kaynaklar ve bileşenler kullanılarak tasarlanmış ve kimyasal gübrelerden ve diğer doğal gübrelerden daha iyi performans gösteren gelişmiş doğal bileşenler karışımıyla onlarca yıl boyunca birçok çalışmada bitkiler üzerinde test edilmiştir.


Aslında, gübre karışımında doğal olarak oluşan 60'tan fazla ana ve küçük besin maddesi vardır ve ham maddeler, tekrarlanabilir bir gübre performansı sağlamak için aynı yerlerden ve aynı balıklardan elde edilir.


Bunu size söylüyorum, çünkü herhangi bir günde satın almak için en ucuz atık malzeme ne olursa olsun, orada bir sürü gübre yapılır ve aynı üründen iki torba farklı performans gösterir. Söz verdiğiniz muazzam sonuçları aldığınızdan emin olmak için formüle etmeli, test etmeli ve ardından üretimi ve üretimi kontrol etmelisiniz.


Meksika Körfezi'nden Gelen Minik Bir Balık Domates Verimini Nasıl Artırır?

Balık emülsiyonu, Meksika Körfezi'ndeki Menhaden balıklarının kalıntılarına dayanmaktadır. Balıklar, insan tüketimi için faydalı balık yağını çıkarmak için preslenmek üzere hasat edilir ve artıklar, israf edilmek yerine, domates gübresi için gerekli maddeyi yapmak üzere işlenir.


Menhaden balığı, amino asitleri, mineralleri ve vitaminleri dikkatlice korumak için tescilli düşük sıcaklık enzim sürecimizi kullanarak domatesleriniz için hazırlanır. Bu işlem, domateslerinizin yapraktan uygulama olarak köklerinden ve yapraklarından kolayca emmesi için daha küçük "ısırık büyüklüğünde" moleküller oluşturur.


Menhaden adının "gübre veren" anlamına gelen "munna balina balığı" kelimesinden geldiğini keşfetmek ilginçti... ve Kızılderililer tarafından yüzyıllardır mahsullerini yetiştirmek için kullanılıyordu.


Buzlu Kuzey Atlantik Kelp, Domates Boyutunu Artırmak İçin Bitki Büyüme Hormonları Sağlıyor

Kelp, Kanada kıyılarındaki Buzlu Kuzey Atlantik sularından gelir, yüksek düzeyde bitki büyüme hormonları, amino asitler, mikro besinler ve potasyum içerir, bu da domatesleriniz için daha yüksek sıcaklık, soğuk ve kuraklık toleransı sağlar.


Utah'daki Büyük Tuz Gölü'nden Domates Meyve Kalitesini Artırmak İçin Potas Sülfatı

Büyük Tuz Gölü'nden elde edilen potasyum sülfat, köke zarar veren klorür (Cl) atomu eklenmeden potasyum sağladığı için kullanılır. Potasyum olmadan domatesleriniz böcek saldırılarına karşı daha hassastır, daha zayıf saplara sahiptir ve az gelişmiştir.


Yeterli potasyum, bitkilerinizin yüksek kaliteli domates üretmesini sağlar.


Koyu yeşil yapraklar, yüksek besin kalitesi, sağlam gövdeler, verimli kök büyümesi, daha fazla bitki gücü, daha iyi besin alımı, daha yüksek verim, daha az leke, artan hastalık ve böcek direnci.


İşte Domates Bahçeniz Üçlü Güçlendirici Paketiniz

İşte ne elde edersiniz:


Bir litre 4-3-3 gübre alıyorsunuz... 500 metrekarelik bir domates bahçesini 4 kez işlemeye yetecek kadar. Ve bir litre 0-12-0 Bonemeal alırsınız ve bir sonraki büyüme mevsiminden önce 2000 fit kareye kadar toprağı işlersiniz ve 4-3-'ün 4. uygulamasıyla uygulamak için bir litre 0-0-8 Liquid Kelp alırsınız. 3. Bu, size yıllarca yetecek domates gübresi için 30 dolardan az... ayrıca sebzelerinizi ve çiçeklerinizi aynı 4-3-3 gübre ile gübreleyebilirsiniz, bu da:


Toprağınızı kendi domates bitkisi gıda fabrikasına dönüştüren faydalı toprak mikrobiyal sayısını %2000'in üzerine çıkarın...

Ca eksikliği sorunlarınızı çözerek çiçek uçlarında çürüme olasılığını ortadan kaldırmaya yardımcı olun

Domates bitkinizin boyutunu artırın

Her bir domates bitkinizden elde ettiğiniz olgun asma domateslerinin boyutunu ve sayısını artırın

Mümkün olan en lezzetli bahçe taze domatesleri için domates lezzetinizi geliştirin (ve kimyasal içermez)

Ve mucize gro kullanan komşularınızdan daha iyi performans gösterecek kimyasal içermeyen bir çözüm (kimyasal kullanmadığınızı söylediğinizde başlarını kaşımalarına neden olacaksınız)

Kimyasal gübreden tasarruf edersiniz ve çocuklar, torunlar, bahçeden herhangi bir şeye dokunma veya yeme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Organik gübreniz, kullanımı kolay çeyrek boy testilerde gelecek ve bölgesel depolarımızdan birinden hızlı bir şekilde kapınıza teslim edilecektir. (Büyük bir domates ürününüz varsa ve daha büyük miktarlara ihtiyacınız varsa, 2 1/2 galonluk sürahilerimiz ve 55 galonluk varillerimiz ve 250 galonluk kutularımız da var.)


ARTI, bana sipariş onay numaranızı içeren bir e-posta gönderirseniz, size şu anda 29 $'a satılan "Domates Yetiştirme İçin Nihai Kılavuz" un ücretsiz bir elektronik kopyasını göndereceğim (burada görebilirsiniz). Siparişinizi verdikten sonra beni vurun ve "Domates Yetiştirme İçin Nihai Kılavuz" metnini içeren bir e-posta gönderin, ben de kopyanızı indirmeniz için size özel bir bağlantı göndereyim.


Bak, birlikte geçirdiğimiz çok kısa sürede, sana bir şeyler yapmanın ne kadar kolay olduğunu gösterdim.

domates veriminizi geleneksel domates yetiştirme yaklaşımına göre en az iki kat artırın...


...Ve değerli toprak mikroplarınızı korumak için ortam sıcaklığında kimyasal içermeyen yağmur suyuyla sulamanın önemini anlattım (bu tek başına bir domates bahçesini hiper üretime dönüştürebilir)


...Ve domates bitkilerinin yanıklık ve diğerleri gibi toprak kaynaklı hastalıklardan zarar görmesini önlemek için toprağın domateslerin yapraklarına sıçramasını önlemenin ne kadar önemli olduğunu gösterdim.


...Ve kimyasal gübrelerin toprağınızı sterilize ettiğini ve yıldan yıla güçlü sağlıklı domates bitkileri yetiştirmenize karşı çalıştığını kanıtladım.


...Verimli ve lezzetli domateslerin anahtarının, bahçe toprağınızdaki organik maddeyi doğal olarak domates yemeğine dönüştüren faydalı mikropları uyarmak olduğunu derinlemesine gösterdim (toprağınızı yetiştirmek için bir solucan ordusu getirmekten bahsetmiyorum bile). ve solucan dökümleri ile daha fazla gübreleyin)


...Son olarak, sıvı organik gübremin nasıl balık emülsiyonu, yosun, humatlar ve mısır glüteni kullandığını belgeledim. ve bitki başına en çok domates...


Tamam, madem tüm bunları göz göze görüyoruz – o halde hemen harekete geçip biraz domates gübresi almak mantıklı değil mi?


Devam edin ve "şimdi sipariş verin" düğmesine tıklayın, domates gübresi sipariş sayfasına yönlendirileceksiniz. Buradan güvenli sipariş işleme sepetimize gireceksiniz ve gübrenizin gönderildiği adresi girdikten sonra domates takviye gübrenizin yolda olduğundan emin olabilirsiniz.




Harika Bir Domates Bahçesi İçin Sizinkiler!


Tina


TARLA DOMATES ÜRETİMİ - Doğal Domates Gübresi, Gerçek Alan Testinde Kimyasal Gübreden Daha İyi Performans Gösterdi!

Tarla domatesleri, meyve vermek için yeterli düzeyde makro ve mikro besin gerektirir. Kalsiyum (Ca) ve potasyum (K) ve azot (N) özellikle kritiktir. Bu besinlerin yetersiz seviyeleri, hastalıklı bitkiler ve düşük kaliteli meyveler üretir. Tüm doğal gübre ürünlerinin, biyolojik aktivatörlerin ve/veya aerobik olarak kompostlanmış gübrenin (veya diğer malzemelerin) uygulanması, toprağı mikroorganizmalarla aşılar. Mikroplar, doğal gübre besinlerini dönüştürür ve atmosferik nitrojeni, bitki büyümesini ve gelişmesini hızlandıran bitki mevcut besin maddelerine sabitler.


Toprak Başvuru Sahipleri:


Fideler ortaya çıkıp 2-3 gerçek yaprak geliştirdikten sonra toprağı gübrelemeye başlayın. Nakil dikerken, bitkileri gübre çözeltisiyle sulayın. Ücretler aylık başvurular için verilmektedir. Daha fazla veya daha az sıklıkta uygularken oranları buna göre ayarlayın.


1.) 2-3 galon 4-3-3 Doğal Gübre, 2-3 galon 0-12-0 Doğal Sıvı Kemik Eti ve 1-2 qt 0-0-8 Doğal Yosun ve Potas Sülfatını en az 100 galon ile karıştırın suyun. Çözeltiyi bir dönüme uygulayın.


2.) Gübrelemeler arasında iyi sulayın.


Bantlı Zemin Uygulamaları:


3-4 galon 4-3-3'ü 6-10 galon su ile karıştırın (mikro borudan doğru akış hızına izin verecek kadar su kullanın). Ekim sırasında tohum veya transplantların altına ve yanına uygulayın. Çözeltiyi bir dönüme uygulayın. 1-2 galon 0-12-0 ve 2-4 qt 0-0-8 ile 4-3-3'ün eklenmesi, özellikle fosforlu toprak test seviyeleri 40 ppm'nin altında ve potasyumlu toprak test seviyelerinde de faydalı olabilir. 150 ppm'nin altındadır.


Bitki Öncesi Toprak Uygulamaları:


3-6 galon Doğal Organik Gübre 4-3-3'ü 20-30 galon suda karıştırın. Çözeltiyi bir dönüme uygulayın (toprak sert ve organik madde bakımından düşükse ilkbahar ve sonbahar uygulayın).


Yapraktan Uygulamalar:


Tüm Doğal Sıvı Organik Gübre 4-3-3, ek besin sağlamak için domateslerin yapraklarına uygulanabilir. 1-3 galon Doğal Gübre 4-3-3'ü 50-100 galon su ile karıştırın ve yaprakların üst ve alt kısımlarına ince bir buğu halinde uygulayın. Yaprak yüzeylerini ıslatmak için yeterli solüsyonu uygulayınız. Bitkiler 2-3 gerçek yaprağa ulaştıktan sonra 14-21 gün aralıklarla uygulayınız. Yapraktan uygulamalar için kritik aşamalar 2-3 gerçek yapraktır; çiçeklenme öncesi ve erken küme oluşumu.


Uygulanan diğer girdilere göre oranlar değişmektedir. Daha düşük seyreltme oranları, yüksek seyreltme oranlarından daha etkilidir. İki veya üç hafif uygulama, bir veya iki ağır uygulamadan daha etkili olabilir. Diğer kısıtlamalar yalnızca bir uygulamaya izin veriyorsa, %3 seyreltme oranını (100 galon suya 3 galon Doğal Organik Gübre) aşmayın.


Biyobozunur bir yüzey aktif maddenin eklenmesi, yaprak yüzeyine yapışmayı artırarak alımı arttırır. Doğal Organik Gübreyi sabah erken veya akşam geç saatlerde uygulayınız. Yağmurdan veya sulamadan önce veya sonra uygulamayın. Standart tarla püskürtücülerinde, tıkanmayı azaltmak için Doğal Organik Gübre uygularken turbo sel jet nozulları kullanın.




SERA DOMATES ÜRETİMİ

Sera domatesi üretimi, meyve vermek için yeterli düzeyde makro ve mikro besin gerektirir. Kalsiyum (Ca) ve potasyum (K) özellikle kritiktir. Yetersiz seviye o f bu besinler hastalıklı bitkiler ve kalitesiz meyveler üretir.


Hızlı erken büyümeyi ve gelişmeyi teşvik eden organik bir sistemin geliştirilmesi kritik öneme sahiptir. Biyolojik bir aktivatör, aerobik olarak kompostlanmış (veya başka bir malzeme), solucan dökümleri veya kullanılmış saksı karışımının eklenmesi, ortamı mikroorganizmalarla aşılar. Mikroplar, doğal gübre besinlerini dönüştürür ve atmosferik nitrojeni, bitki büyümesini ve gelişmesini hızlandıran bitki mevcut besin maddelerine sabitler.


Dikim Karışımı:


1.) Turba yosunu, perlit ve kaba vermiküliti 2:1:1 oranında karıştırın.


2.) Vermikülitin bir kısmı veya tamamı için kumlu balçık, pomza, kompost, döküm vb.


3.) Bir yarda küp karışıma 5 libre yüksek kalsiyumlu kireç ve 2.5 libre dolomit kireci ekleyin.


4.) Turba yosununu iyice ıslatmak için ortamı yeterince suyla ıslatın. 1 galon Doğal Sıvı Kireç ve 1 qt karıştırın. 4-3-3 Doğal Gübreyi suyla karıştırın ve bir yarda metreküp karışıma ekleyin. Karışımı ıslatmaya yardımcı olması için bir ıslatma maddesi kullanın. Biyolojik aktiviteyi daha da uyarmak için biyolojik bir aktivatör ekleyin.


Onu nasıl alırım?

Doğal Organik Domates Gübresi hakkında daha fazla bilgi almak veya sipariş vermek için tıklayınız. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gençler İçin Solucan Gübresi üretim Rehberi

  İlk Solucan Kutunuz! Yapması en kolay ilk solucan kutusu, yalnızca hava delikleri olan plastik veya ahşap bir kutudur.  Size basit gelebilir, ancak kırmızı solucanlar için bir rüya evi! Doğru Solucanları Kullanmak Solucanlar birçok farklı ortamda yaşarlar.  Bazıları gece gezgini gibi yerin altında yaşar.  Diğerleri, yaprak yığınları, hayvan gübresi veya ölü bitkiler olan her yerde toprağın üzerinde yaşar.  (Onları kompost yığınlarımızda da göreceksiniz).  Redworms toprakta yaşamaz. Bu nedenle, bahçe toprağınızdan oyuk solucanları almayın - solucan kompostlama kutusunda yaşamazlar. Kırmızı solucanlar da İnsandır! Yaşamak için havaya, suya, gıdaya ve sıcaklığa ihtiyacınız var.  Kırmızı solucanlar  da aynı şeylere ihtiyacı var!  İnsanlara çok benziyorlar, gerçekten.  İhtiyaçları tek tek: Hava Ağzınızdan nefes alırsınız.  Ardından hava ve oksijen, nemli bir cilt tabakasının oksijeni emdiği ciğerlerinize gider.  Solucanların da akciğerleri vardır - derileri!  Derilerinin tüm yüzeyi oksije

Organik Malzemelerle Zemin İyileştirme

Çoğu çim için en uygun toprak, tınlı topraktır.  Çim toprağınız ağırlıklı olarak kumlu veya killi ise organik malzemeler ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.  Çiminizin ne tür bir toprağa sahip olduğu hakkında hiçbir fikriniz yoksa, analiz için en yakın toprak test laboratuvarına çim toprağınızın bir örneğini göndermeniz yeterlidir. Alternatif olarak, bir DIY toprak test kiti satın alın ve testi kendiniz yapın.  Sonuç, toprak testi laboratuvarı tarafından sağlanan kadar güvenilir olmayabilir, ancak çiminizin sahip olduğu toprak türünü belirlemek için yeterli olmalıdır.  Kompost, talaş, öğütülmüş ağaç kabuğu ve yaprak küfü, çim toprağını iyileştirmek için kullanılan yaygın organik materyallerin örnekleridir.  Peki bu organik maddeler çim toprağınıza nasıl yardımcı olabilir? Çim toprağınız ağırlıklı olarak kil ise, bu organik maddeler killi toprağı gevşetmeye ve havalandırmaya yardımcı olabilir.  Ayrıca çimlerinizin su tahliye kapasitesini artırmaya da yardımcı olabilirler. Çim toprağınız ço

Organik Gül Bitkisi Bahçeciliğinin Sırları

İster güller, ister diğer çiçek bahçeleri veya hemen hemen her tür bitki olsun, doğa nasıl çalışır, her türden başarılı organik bahçeciliğin sırrı, doğanın nasıl çalıştığını anlamaktır.  Doğa her zaman hassas bir dengeyi korumaya çalışır.  Bitkilerin nasıl büyüdüğünün temellerini anlayarak, doğanın dengesini nasıl koruyacağınızı ve böylece güllerinizi nasıl sağlıklı tutacağınızı anlayacaksınız.  Temel olarak, su ve besinler kök sistemine emilir ve fotosentez işlemi ile gövdelerden yeşil yapraklara çekilir.  Fotosentez, karbondioksiti büyüme ve diğer bitki işlevleri için kullandığı karbonhidratlara dönüştürmek için güneşten gelen su ve enerjiyi kullanan bir bitki işlemidir. Karbonhidratlar güllerin, ağaçların ve diğer bitkilerin dallarında ve gövdelerinde depolanır.  Depolanan bu karbonhidratlar bitki için yedek enerji olarak kullanılır.  Kırık bir gövde veya patojenik saldırı gibi bir kriz meydana geldiğinde, depolanan karbonhidratlar kullanılır.  Depolanan karbonhidratlar, ilkbaharda