Ana içeriğe atla

Gençler İçin Solucan Gübresi üretim Rehberi

 İlk Solucan Kutunuz!

Yapması en kolay ilk solucan kutusu, yalnızca hava delikleri olan plastik veya ahşap bir kutudur. Size basit gelebilir, ancak kırmızı solucanlar için bir rüya evi!

Doğru Solucanları Kullanmak Solucanlar
birçok farklı ortamda yaşarlar. Bazıları gece gezgini gibi yerin altında yaşar. Diğerleri, yaprak yığınları, hayvan gübresi veya ölü bitkiler olan her yerde toprağın üzerinde yaşar. (Onları kompost yığınlarımızda da göreceksiniz). Redworms toprakta yaşamaz.
Bu nedenle, bahçe toprağınızdan oyuk solucanları almayın - solucan kompostlama kutusunda yaşamazlar.

Kırmızı solucanlar da İnsandır!
Yaşamak için havaya, suya, gıdaya ve sıcaklığa ihtiyacınız var. Kırmızı solucanlar da aynı şeylere ihtiyacı var! İnsanlara çok benziyorlar, gerçekten. İhtiyaçları tek tek:

Hava
Ağzınızdan nefes alırsınız. Ardından hava ve oksijen, nemli bir cilt tabakasının oksijeni emdiği ciğerlerinize gider. Solucanların da akciğerleri vardır - derileri! Derilerinin tüm yüzeyi oksijeni emer, içinden geçer ve kanlarına girer. Karbondioksit dışarıya doğru geçer.

Nem
Solucanları, vücutlarının etrafındaki kasları sıkarak kıpırdanır ve hareket eder. Vücutları suyla dolu (bizimkinden bile fazla)! Ayrıca derilerinden nefes alabilmek için suya ihtiyaçları vardır.
(Balık onlara ulaşmazsa, solucanların bir akvaryumun dibinde yaşayabileceğini biliyor muydunuz? Bir akvaryumdaki suda solucanların ve balıkların nefes alması için bol miktarda hava vardır.

Sadece Kişi Yatakları İçin
Kırmızı solucanlar yataklarda uyumazlar, ancak kırmızı solucanların yaşaması için içinde çok sayıda yatak bulunan bir solucan kutusu kurduk. Ah - onu da yiyecekler!

İyi Yatak Takımları:
  • Beyaz kağıt
  • gazete (parlak sayfalar değil)
  • karton
  • kahverengi yapraklar
  • Saman
  • hindistan cevizi kabuğu lifi (hindistan cevizi)


Kullanmadan önce tüm kağıt ve kartonları küçük parçalara ayırın. Yatak takımlarını karıştırmak harika. Nemli yapın, ancak ıslak değil, ardından çöp kutusuna ekleyin. (Sıkılmış bir sünger gibi hissettirin).

Yeni Evcil Hayvanlarınızı Beslemek Redworms günde ağırlıklarının dörtte biri ila yarısı kadar yiyecektir. o kadar çok mu yiyorsun (Umarım olmaz! Solucanlarınızı yeni yuvalarına alıştıkları için ilk birkaç hafta hafifçe besleyin.
İpucu: Her zaman iyi bir kompost veya solucan kompostunu yeni bir çöp kutusuna karıştırın, varsa - çöp kutusu yiyecekleri çürümeye başlar bu şekilde daha hızlı israf
edin. Yeni evcil hayvanlarınızı her gün veya haftada birkaç kez besleyin.
Solucanları besleyin:

  1. ekmek
  2. Spagetti
  3. komik kokulu artıklar
  4. meyve kabukları ve çekirdekleri
  5. sebzeler
  6. yumurta kabukları
  7. diğer birçok yiyecek


besleme
  • et
  • günlük
  • yağlı gıdalar


Mutfağınızdaki yemek artıklarını onlar için doğrayın. Bu şekilde daha hızlı yenir. Soru: Kırmızı solucanların kaç dişi vardır? Cevap: Yok, önce bakteri ve mantarların yemeği yemeye başlamasını ve yumuşamasını beklemeleri gerekiyor.)

Akşam Yemeğini Yataklarına Gömün!
Solucanlarınızı beslediğinizde, yiyeceği en az 3 inç derinliğe kadar yatağın içine gömün. Endişelenme, solucanlar onu bulacaktır. Her beslediğinizde besleme noktalarını değiştirin.
Bir ay kadar sonra, eklemek iyi olur. daha fazla yatak takımı, haftada bir veya daha fazla.

En İyi Sıcaklık ve Uygun Sıcaklıklar
Yatak takımı 70°F-80°F olduğunda, bir solucan kutusu en fazla yiyecek atığını tüketir. Tüm bakteriler mutludur ve solucanlar en rahattır. 45°F'de çöp kutusu yavaşlar ve 30°'de solucanlar donabilir.Solucan

Kutusunda Başka Kim Yaşar?
Solucan kutusunda yaşayan bir sürü başka yaratık var. İşte kısa liste:

  • bakteri
  • mantarlar
  • protozoa
  • mikroarthropodlar
  • Yay kuyrukları
  • Böcek ekmek
  • Meyve sinekleri
  • yalancı akrepler
  • akarlar


Komik Bir Yaratık
Yay kuyruğunun karnının arkasında küçük bir yaya ("fercula" denir) sahiptir ve bu da onun hızla zıplamasını sağlar.

Tüm Yaratıklar İyidir ve Sadece Çöp Kutusunda Yaşayın!
Tüm bu yaratıklar, solucan çöp kutunuzu (ekosistem) beslediğiniz şeyi ayrıştırmak için çok çalışıyor. Koşullar onlar için iyidir - onu sıcak tuttunuz ve tek ilgileri çürüyen organik maddedir - evinizi veya bahçe bitkilerinizi rahatsız etmeyecekler.

Solucanları Kolay Yol Tutmak
Arada bir, çöp kutunuzun dibinde birikebilecek fazla nemi kontrol etmeye ve gidermeye yardımcı olur (özellikle plastik kutularda yaygındır). Duran sıvı, yan ürünleri kokan ve bitkiler için iyi olmayan anaerobların büyümesini teşvik edebilir. Tahta kutular “nefes alır” ve özellikle kuru iklimlerde plastik kutulara göre daha fazla kuruma eğilimi gösterir ve bu nedenle ara sıra yeniden ıslatma gerektirebilir.
Solucan kutusundaki "kokuşma", solucan kutusu sisteminin bir kısmına veya tamamına çok az oksijenin ulaştığının bir işaretidir. Yemek atıkları ve/veya yatak takımlarının çok ıslak veya sıkıştırılmış olduğu kokuşmuş bir alan bulursanız, daha kuru yatak takımları ile karıştırmak ve gelecekte beslenmenizi azaltmak isteyeceksiniz.

Altın Hasat
Çöp kutunuzu üç ila beş ay çalıştırdıktan sonra (hatta koyu, çok bitmiş görünümlü solucan gübresini tercih ediyorsanız daha fazla), çöp kutunuzu hasat etme zamanı. İçindekileri gün ışığında veya parlak bir lambanın altında plastik kaplı bir masaya boşaltın ve birçok küçük malzeme yığını oluşturun. Solucanlar aşağı inecek ve birkaç dakika içinde solucan içermeyen az miktarda solucan gübresi kaldırabilirsiniz. On dakika sonra, her yığındaki solucanlar tekrar aşağı inecek ve solucan gübresini çıkarmaya devam edebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, solucanları yeniden döşeyin ve işiniz bitti!

Hasat ettiğiniz solucan gübresi doğrudan bahçenizde veya ev bitkilerinizde kullanılabilir. Az miktarda kullanabileceğiniz mükemmel bir gübredir. Ancak solucandan geldiği için daha fazla kullanırsanız bitkileri yakmaz. Hindistan cevizi kabuğu (hindistan cevizi kabuğu lifi), üst toprak, kompost ve vermikülit veya perlit ile eşit miktarlarda karıştırılması iyi bir saksı toprağı oluşturur.

Çöp Kovası Satın Alma Bir
solucan kutusu satın almak istiyorsanız, 23 numaralı sayımızda çok sayıda ev ölçekli solucan kutusunu ve 24 numaralı sayımızda daha büyük çöp kutularını inceledik. Bu incelemeler (ve daha fazla inceleme) https://www.rivasol.com.tr adresindeki web sitemizin blog bölümünde mevcuttur.

Daha Fazla Bilgi İçin Web Sitemizi Ziyaret Edin
Web sitemiz, bir Solucan Forumu, solucanlı yayınlar kütüphanesi ve solucanlar ve solucan gübresi hakkında bir dizi makale ile daha fazla öğrenme için mükemmel bir kaynaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Organik Malzemelerle Zemin İyileştirme

Çoğu çim için en uygun toprak, tınlı topraktır.  Çim toprağınız ağırlıklı olarak kumlu veya killi ise organik malzemeler ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.  Çiminizin ne tür bir toprağa sahip olduğu hakkında hiçbir fikriniz yoksa, analiz için en yakın toprak test laboratuvarına çim toprağınızın bir örneğini göndermeniz yeterlidir. Alternatif olarak, bir DIY toprak test kiti satın alın ve testi kendiniz yapın.  Sonuç, toprak testi laboratuvarı tarafından sağlanan kadar güvenilir olmayabilir, ancak çiminizin sahip olduğu toprak türünü belirlemek için yeterli olmalıdır.  Kompost, talaş, öğütülmüş ağaç kabuğu ve yaprak küfü, çim toprağını iyileştirmek için kullanılan yaygın organik materyallerin örnekleridir.  Peki bu organik maddeler çim toprağınıza nasıl yardımcı olabilir? Çim toprağınız ağırlıklı olarak kil ise, bu organik maddeler killi toprağı gevşetmeye ve havalandırmaya yardımcı olabilir.  Ayrıca çimlerinizin su tahliye kapasitesini artırmaya da yardımcı olabilirler. Çim toprağınız ço

Organik Gül Bitkisi Bahçeciliğinin Sırları

İster güller, ister diğer çiçek bahçeleri veya hemen hemen her tür bitki olsun, doğa nasıl çalışır, her türden başarılı organik bahçeciliğin sırrı, doğanın nasıl çalıştığını anlamaktır.  Doğa her zaman hassas bir dengeyi korumaya çalışır.  Bitkilerin nasıl büyüdüğünün temellerini anlayarak, doğanın dengesini nasıl koruyacağınızı ve böylece güllerinizi nasıl sağlıklı tutacağınızı anlayacaksınız.  Temel olarak, su ve besinler kök sistemine emilir ve fotosentez işlemi ile gövdelerden yeşil yapraklara çekilir.  Fotosentez, karbondioksiti büyüme ve diğer bitki işlevleri için kullandığı karbonhidratlara dönüştürmek için güneşten gelen su ve enerjiyi kullanan bir bitki işlemidir. Karbonhidratlar güllerin, ağaçların ve diğer bitkilerin dallarında ve gövdelerinde depolanır.  Depolanan bu karbonhidratlar bitki için yedek enerji olarak kullanılır.  Kırık bir gövde veya patojenik saldırı gibi bir kriz meydana geldiğinde, depolanan karbonhidratlar kullanılır.  Depolanan karbonhidratlar, ilkbaharda