Ana içeriğe atla

Organik Malzemelerle Zemin İyileştirme

Çoğu çim için en uygun toprak, tınlı topraktır. 

Çim toprağınız ağırlıklı olarak kumlu veya killi ise organik malzemeler ekleyerek sorunu çözebilirsiniz. 

Çiminizin ne tür bir toprağa sahip olduğu hakkında hiçbir fikriniz yoksa, analiz için en yakın toprak test laboratuvarına çim toprağınızın bir örneğini göndermeniz yeterlidir.

Alternatif olarak, bir DIY toprak test kiti satın alın ve testi kendiniz yapın. 

Sonuç, toprak testi laboratuvarı tarafından sağlanan kadar güvenilir olmayabilir, ancak çiminizin sahip olduğu toprak türünü belirlemek için yeterli olmalıdır. 

Kompost, talaş, öğütülmüş ağaç kabuğu ve yaprak küfü, çim toprağını iyileştirmek için kullanılan yaygın organik materyallerin örnekleridir. 

Peki bu organik maddeler çim toprağınıza nasıl yardımcı olabilir?

  1. Çim toprağınız ağırlıklı olarak kil ise, bu organik maddeler killi toprağı gevşetmeye ve havalandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca çimlerinizin su tahliye kapasitesini artırmaya da yardımcı olabilirler.
  2. Çim toprağınız çok kumluysa, bu organik maddeler çiminizin su tutma ve besin tutma kapasitesini iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
  3. Çim toprağını iyileştirecek mikroorganizmaları, solucanları ve diğer toprak kaynaklı canlıları çekmeye yardımcı olabilirler.
  4. Gübreleriniz de bu organik maddeler sayesinde daha iyi işleyecek ve çim köklerinin toprağa daha da batmasını sağlayacaktır.

Kullanılacak en iyi organik malzeme türü, kompostlama işleminden sonra geride kalan humus olan komposttur. Temiz ve kullanımı kolaydır. Birçok atık imha tesisinden kompostu kolayca bulabilirsiniz. İster poşetli olarak satın alabilir, isterseniz tırla teslim alabilirsiniz. 

Kendi kompostunuzu yapmak mümkün olsa da, çimleriniz için yeterli kompost yapmak için muhtemelen birkaç yıla ihtiyacınız olduğu için bunu yapmanız tavsiye edilmez. 

Kompostu çimlerinize yaymak için bir el arabası ve bir kürek kullanın. Çok büyük miktarda satın alırsanız, teslimat kamyonundan kompostu sizin için kabaca yaymasını isteyebilirsiniz. Yayılmayı daha sonra bir kürekle düzeltebilirsiniz. 

Kumlu ve killi toprak için, çiminizin her bin fit karesi için yaklaşık 2 inç kompost yaymaya çalışın. Çim toprağı oldukça tınlı ise,

Kompostun yanı sıra diğer organik malzemeleri de deneyebilirsiniz, ancak birkaç olası sorunu not etmeniz gerekir. Talaş eklerseniz, bozunurken toprağı azottan arındırabilir. 

Hayvan gübresi kullanmayı planlıyorsanız, tamamen ayrışmış olduklarından emin olun. Canlı stoklar genellikle çok sayıda yabani ot tohumu içeren samanları yediğinden, tamamen ayrışmamış gübrelerin eklenmesi bu tohumların çimlerinizde çimlenmesine neden olabilir. 

Çimlerinize hangi organik malzemeleri ekleyeceğinize karar vermeden önce bir çim bakımı uzmanına danışmak isteyebilirsiniz. Bundan önce, yapmadıysanız bir toprak testi yapın. 

Doğru organik malzemeleri uyguladığınız sürece çimleriniz güçlü ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gençler İçin Solucan Gübresi üretim Rehberi

  İlk Solucan Kutunuz! Yapması en kolay ilk solucan kutusu, yalnızca hava delikleri olan plastik veya ahşap bir kutudur.  Size basit gelebilir, ancak kırmızı solucanlar için bir rüya evi! Doğru Solucanları Kullanmak Solucanlar birçok farklı ortamda yaşarlar.  Bazıları gece gezgini gibi yerin altında yaşar.  Diğerleri, yaprak yığınları, hayvan gübresi veya ölü bitkiler olan her yerde toprağın üzerinde yaşar.  (Onları kompost yığınlarımızda da göreceksiniz).  Redworms toprakta yaşamaz. Bu nedenle, bahçe toprağınızdan oyuk solucanları almayın - solucan kompostlama kutusunda yaşamazlar. Kırmızı solucanlar da İnsandır! Yaşamak için havaya, suya, gıdaya ve sıcaklığa ihtiyacınız var.  Kırmızı solucanlar  da aynı şeylere ihtiyacı var!  İnsanlara çok benziyorlar, gerçekten.  İhtiyaçları tek tek: Hava Ağzınızdan nefes alırsınız.  Ardından hava ve oksijen, nemli bir cilt tabakasının oksijeni emdiği ciğerlerinize gider.  Solucanların da akciğerleri vardır - derileri!  Derilerinin tüm yüzeyi oksije

Organik Gül Bitkisi Bahçeciliğinin Sırları

İster güller, ister diğer çiçek bahçeleri veya hemen hemen her tür bitki olsun, doğa nasıl çalışır, her türden başarılı organik bahçeciliğin sırrı, doğanın nasıl çalıştığını anlamaktır.  Doğa her zaman hassas bir dengeyi korumaya çalışır.  Bitkilerin nasıl büyüdüğünün temellerini anlayarak, doğanın dengesini nasıl koruyacağınızı ve böylece güllerinizi nasıl sağlıklı tutacağınızı anlayacaksınız.  Temel olarak, su ve besinler kök sistemine emilir ve fotosentez işlemi ile gövdelerden yeşil yapraklara çekilir.  Fotosentez, karbondioksiti büyüme ve diğer bitki işlevleri için kullandığı karbonhidratlara dönüştürmek için güneşten gelen su ve enerjiyi kullanan bir bitki işlemidir. Karbonhidratlar güllerin, ağaçların ve diğer bitkilerin dallarında ve gövdelerinde depolanır.  Depolanan bu karbonhidratlar bitki için yedek enerji olarak kullanılır.  Kırık bir gövde veya patojenik saldırı gibi bir kriz meydana geldiğinde, depolanan karbonhidratlar kullanılır.  Depolanan karbonhidratlar, ilkbaharda